Megcsinálta a világ legunalmasabb reklámjait az IKEA, de garantáltan végignézed őket – videók

Megcsinálta a világ legunalmasabb reklámjait az IKEA, de garantáltan végignézed őket – videók

Olyan arckaparóan idegesítő reklámokat készített az IKEA, hogy attól tíz reklámszakemberből tizenegy kiáltja kórusban, hogy így nem szabad. Mégis működnek, te is meg fogod nézni őket.

Van az a szabály, hogy ha az első néhány másodpercben nem fogod meg a néző/olvasó figyelmét, akkor nem válik érdeklődővé, az érdeklődőből pedig nem lesz vásárló. Ezért a reklámok már az első pillanattól próbálnak beszippantani, kapcsolatot teremteni veled, hogy újabb és újabb szekundumig bámuld a hirdetést, a plakátot, hogy az első mondat után elolvasd a másodikat, a második után a harmadikat, és így tovább.

Mindezek tükrében teljességében érthetetlennek tűnnek az IKEA új reklámjai, melyek egyáltalán nem ejtenek rabul az első másodpercekben. De a tizedikben, a huszadikban és az ötvenedikben sem. Mindennek dacára garantáljuk, hogy végignézed őket.

https://www.youtube.com/watch?v=OSeb0IYz0VQ

https://www.youtube.com/watch?v=goChWF8osj4

https://www.youtube.com/watch?v=2fLYMO50zhY

Hogy miért is nézted őket végig? A kíváncsiságod miatt, hogy egy idő után szépen, csendben elkezd szétfeszíteni az érzés, hogy mostmár tudnod kell, hogyan is ér véget a sztori. És műküdik!