Szél (fotó: pinterest)

Térkép: itt tépázza meg a szélvihar kedden az országot

A hétfő után a kedd is szerethetetlenül szeles lesz, mutatjuk, melyik megyékben lehet a legrosszabb a helyzet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat prognózisa szerint november 14-én eleinte erősen felhős lesz az ég, majd a délelőtti óráktól észak felől felszakadozik, csökken a felhőzet, de délen estig borult marad az ég.

Az előrejelzés szerint elsősorban délen, ott is csökkenő jelleggel várható eső, zápor. Az északi, északnyugati szél többfelé megerősödik, a Dunántúlon, és északkeleten viharos széllökések is lesznek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 6 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 10 fok között alakul.

Több megyére figyelmeztetést adtak ki

Az északnyugati szelet főként a Dunántúl nyugati felében, illetve kisebb területen a Dunántúl középső részén viharos (60-80 km/h) széllökések kísérhetik az éjféli órákig.

A kedd kora hajnali óráktól a délelőtti órákig kevesebb alkalommal időszakosan, de még kialakulhatnak 60-70 km/h körüli széllökések a Dunántúl nyugati területein. A ma késő esti, kedd kora hajnali órákban északkeleten (Borsod megye keleti, illetve Szabolcs megye északi felében) előfordulhat egy-egy 70 km/h körüli széllökés északkeleti irányból – áll a figyelmeztető előrejelzésben.

A várható erős szél miatt számos megyére citromsárga figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat keddre. Erre készülj a legnagyobb szélre:

Fotó: met.hu

Az erős szél a hőérzetednek is keresztbe tesz rendesen, hatására akár mínusz 20 fokot is érezhetsz a héten:

Szél (fotó: pinterest)