Fotó: Berecz Valter/24.hu

Bebukták Győzikéék a NAV elleni feljelentést

Bűncselekmény hiányában megszüntette azt az eljárást az ügyészség, mely Gáspár Győzőék feljelentése nyomán indult, akik kifogásolták a pénzügyi nyomozók viselkedését.

Mint ismert, Győzike ellen költségvetési csalás és sikkasztás miatt nyomoz a NAV. A showmannál először április közepén tartottak házkutatást, júniusban pedig egy banki széfből vittel el a nyomozók 194 millió forintot. Utóbbi kapcsán Győzike azt állította, az nem az ő pénze, hanem lányáé, Eveliné volt.

A lefoglaláskor Evelin is jelen volt, akivel Gáspárék szerint durván bántak a pénzügyi nyomozók, ami miatt feljelentést tettek.

Az ügynek a Blikk szerint most lett vége, de nem úgy, ahogy Győzike szerette volna. Amint azt a Fővárosi Főügyészség tájékoztatása nyomán közölték,

„a Budapesti Nyomozó Ügyészség a kérdezett ügyben indult nyomozást bűncselekmény hiányában megszüntette, miután a beszerzett adatok alapján egyértelműen megállapítható volt az, hogy az alapügyben eljáró – feljelentett – pénzügyőr nyomozók eljárásuk során sem hivatali visszaélés bűntettét, sem hivatalos eljárásban bántalmazás bűntettét, sem pedig más bűncselekményt nem követtek el.”

Az ügyézség döntését Győzike is elfogadta. A showman a Blikknek azt mondta, szomorúak, de ez van, itt már nincs mit tenni, valamint hozzátette, már belefáradt az igaza hajszolásában.

Győzike véleményét osztotta ügyvédje, dr. Szilágyi Roland is. Szavai szerint az ügyészség precízen körbejárta a kérdést, elfogadják a döntést.

Fotó: Berecz Valter/24.hu