Farkas Helga

26 év után megtalálhatták Farkas Helga gyilkosát

Sajtóértesülés szerint egy olasz kisvárosban bukkantak rá arra a férfira, aki több mint két és fél évtizeddel ezelőtt elrabolhatta, majd valószínűleg megölte Farkas Helgát, a gazdag vállalkozó, Farkas Imre lányát.

Minderről a Magyar Nemzet cikkezett hétfőn. A lap Palatinus Gábor nyugalmazott rendőrtisztet, az ügy egykori nyomozóját idézve azt írta,

a dél-olaszországi Calabria tartományban rábukkantak arra a férfira, akinek tenyérlenyomata azonos azzal, amelyet 26 évvel ezelőtt találtak a bűnözők által elrabolt, és azóta nyomtalanul eltűnt Farkas Helga autójának visszapillantó tükrén.

A 17 éves Farkas Helgát 1991. június 27-én rabolták el. A lány Orosházáról indult Szeged felé egy piros Mazdával, soha nem ért haza. Aznap éjjel egy férfi 500 ezer német márkát – akkori árfolyamon mintegy 21 millió forintot – követelt a lányért az apától, Farkas Imrétől, de három nap után soha többé nem jelentkezett.

Palatinus feltevése szerint Farkas Helga elrablását és feltételezett meggyilkolását egy olasz szervezett bűnözői csoport hajtotta végre, az akcióban magyar segítségük is volt.

A cikk szerint az ügyben érintett volt egy müncheni autótolvajbanda is. Ennek egykori tagja, Fésü Péter még 2011-es halála előtt átadott egy levelet Palatinus Gábornak, melyben megnevezte a lány gyilkosát, amire Z.-ként hivatkozik a cikk.

A lány holtteste soha nem került elő.

Farkas Helga