Fotó: MTI Fotó: Komka Péter

Egyetlen tökéletes fotóval alázta porig a laposföld-hívőket az ismert asztrofizikus

Mattot kaptak a lapos Föld hívei az ismert amerikai asztrofizikustól, Neil deGrasse Tyson‏tól, aki még egy gyerek számára is érthetően cáfolta meg ezt az őrületet.

Nem tudjuk, hogy miért, de így a 21. század második évtizedének végéhez közeledve világszerte egyre több ember hiszi azt, hogy a Föld lapos. Vannak, akik olyan komolyan kitartanak emellett, hogy ennek bizonyítására gyűjtést is rendeztek, egy amerikai férfi pedig csak ezért saját készítésű rakétájával akarta kilőni magát, hogy bebizonyítsa, a Föld lapos, mi pedig globális összeesküvés áldozatai vagyunk.

Ezt az orbitális kreténséget tudományosan már sokan cáfolták (furán hangzik ez, de ez van, néha a NASA is lemegy kutyába, mikor valami hülyeség forog eltitkolt igazságként), de az emberek egy rétege valamiért makacsul kitart amellett, hogy mi bizony egy korongon élünk.

Most viszont olyan pofont kaptak Neil deGrasse Tysontól, amerikai asztrofizikustól, hogy akinek egy kicsi sütnivalója is van, az most elszégyelli magát, és elfelejti ezt a lapos Föld dolgot.

A HVG szerint Tyson egy egyszerű példát mutatott, amit mindenki látott már, ez pedig a holdfogyatkozás. Ez akkor következik be, ha a Föld árnyéka részben vagy egészben a Holdra vetül. Mutatjuk, hogy néz ki ilyenkor a Hold:

Fotó: MTI Fotó: Komka Péter

Ha a Föld lapos lenne, akkor másfajta árnyékot vetne. Egészen pontosan ilyet:

Fotó: HVG/Neil deGrasse Tyson

Nincs több kérdésünk.

Fotó: MTI Fotó: Komka Péter