Facebook

Nagy igazoltatásba kezd a Facebook, ne lepődj meg, ha ezt látod

Online igazoltatásba fog a Facebook azoknál, akiknél gyanús tevékenységet észlelnek az algoritmusok.

Több facebookozónál is megjelent a napokban egy olyan rendszerüzenet, melyben az oldal azt kérte, töltsenek fel magukról egy olyan fényképet, melyen jól látszik az arcuk – írta a HVG a Wired nyomán pénteken.

Ezt látta ez egyik felhasználó, ki is posztolta a Twitterre:

Fotó: Twitter/flexlibris

Hogy nem csalás a fenti üzenet, azt a Facebook sajtóreferense megerősítette. Mint mondta, tényleg próbálgatják ezt az online igazoltatást.

A feltöltött fotónál először ellenőrzik, hogy egyedi-e, azaz nem-e egy másik felhasználó arca látható rajta, tehát hogy nem kamu személyazonossággal próbál valaki facebookozni. Hogy ezen kívül még mit ellenőriznek a kért képen, azt nem tudni, de állításuk szerint a folyamat végén törlik az azonosításra beküldött fotót.

Képet azoktól kérhetnek, akiknél valamilyen gyanús tevékenységet észlelnek a fiók kapcsán. Hogy ez pontosan mi is, azt nem definiálták, de a Facebook korábbi magatartásából kiindulva gyanúsnak minősülhet az, ha olyan gépről jelentkezel be, ahonnan még sosem, hirtelen más országból próbálsz meg belépni, vagy éppen gyanús bejegyzéseket, üzeneteket terjesztesz, mert például benyeltél egy vírust.

Facebook