Szél (fotó: pinterest)

90 kilométeres szél tombol hétfőn – térképen mutatjuk, hol lesz a legerősebb

Első és másodfokú figyelmeztetést is kiadott a meteorológia több megyére december 11-én, mivel olyan szél várható, ami leviszi a fejed. Mutatjuk, merre fúj majd a legjobban.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfőre kiadott prognózisa szerint a reggeli ború délelőttől múlik, délnyugat felől szakadozik, vékonyodik a felhőzet, hosszabb-rövidebb napos időszakok is lehetnek.

Elsősorban az északi és keleti megyékben, és ott is egyre kevesebb helyen számíthatsz csapadékra: főleg eső várható, de északkeleten havas eső, havazás is lesz. Legkésőbb – a déli órákban – az északkeleti határszélen vált át a havazás esőre. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 9 és 14, az ország északkeleti harmadán 3 és 8 fok között alakul. Késő estére csak pár fokos hőmérséklet-csökkenés várható.

A prognózis szerint egyre nagyobb területen fokozódik viharossá a déli szél. Amint azt a figyelmeztető előrejelzésben írták,

kora délelőttől a Dunántúl északi felén ismét egyre gyakrabban 70 km/h feletti lökések kísérik a déli szelet, alkalmanként 85-90 km/h körüli vagy kisebb körzetekben kevéssel afeletti széllökés is előfordulhat. A légmozgás este sem mérséklődik az említett országrészben.

A viharos szél miatt Győr-Moson-Sopron megyére másodfokú, Zala, Veszprém és Fejér megyékre pedig első fokú figyelmeztetést adtak ki:

Fotó: met.hu

Szél (fotó: pinterest)