János bácsi, az ajándékosztó hajléktalan (Fotó: Szeretlek Magyarország)

250 gyermeknek készített mikuláscsomagot János bácsi, a nyuszis hajléktalan

Minden eddiginél több gyermeknek szeretne örömöt szerezni az ország talán legkedveltebb fedél nélkülije, János bácsi, aki Budapesten, a Stadionoknál osztogatja az általa összerakott mikuláscsomagokat.

János bácsi egy budai hajléktalanszállón él nyuszijával, de szinte mindennap kijár a Stadionokhoz, hogy a buszpályaudvar lépcsőjén ülve örömöt szerezzen az arra járó gyerekeknek – írta a Szeretlek Magyarország.

null

null

A férfi idén húsvétkor 150 édességcsomagot rakott össze a gyerekeknek, emellett tojásvadászatot is rendezett a szállójával egy épületben lévő családok átmeneti otthona lakói számára. A karácsonyi időszakra 250 mikuláscsomaggal készült, melyeket saját kezűleg állított össze, ezeket Vízkeresztig fogja osztogatni

A cikk szerint János bácsinak meggyűlik a baja az előítéletekkel és a bürokráciával. Megkeresett több óvodát és iskolát, nem tarthatna-e szervezett ajándékozást az oda járóknak, de sehol nem talált pozitív fogadtatásra. Ráadásul most a szálló vezetése sem engedte meg neki, hogy ott osztogassa a csomagokat, mondván civiltől nem fogadhatnak el adományt.

A férfi azonban megtalálta a kiskaput: a kerítésnél várta az oviba, iskolába menő gyerekeket december 6-án, szét is osztott 27 csomagot. Naponta átlagosan 8-10 talál gazdára, mostanra már 90 elfogyott a 250-ből. Ha elfogy az összes, de még tart az ünnepi időszak, majd beszerez még néhányat – mondta.

null

null

János bácsi a közelgő ünnep okán nyusziját is pirosba öltöztette, valamint egy zenélő mikulást, egy szánkót, valamint egy rénszarvast is beszerzett.

Segítenél a férfinek? A Szeretlek Magyarország szerint az alábbi címre küldhetsz neki tárgyi adományt, illetve számlaszámra utalhatsz pénzt (a közleményben feltüntetve a nevét):

Nagy Enikő, 3142 Mátraszele, József Attila út 3.

11101404-74981630-33000006

János bácsi, az ajándékosztó hajléktalan (Fotó: Szeretlek Magyarország)