Facebook

Végre itt a nagy újítás: simán lekapcsolhatod az idegesítő Facebook-ismerőseidet

Elkészült a hónapokkal ezelőtt belengetett újításával a Facebook: megjött az úgynevezett szundi gomb, mellyel bármelyik ismerősödet „elaltathatod”, ha az túlpörög a közösségi médiában, áradásul ő erről semmit sem fog tudni.

A fejlesztők ezt a funkciót a HVG szerint azért találták, ki, hogy gátat tudj szabni az üzenőfaladat naponta kismillió poszttal, fotóval, életbölcsességgel teleszemetelő ismerőseid ténykedésének anélkül, hogy törölnöd kellene őket. Emellett akkor is működik, ha nem akarsz kilépni egy csoportból, de az ismerősöd azt is teleszemeteli, te pedig állandóan kapod az értesítőket.

Ha rányomsz a szundi gombra az adott személynél vagy oldalnál, a Facebook 30 napon át nem mutatja annak posztjait, és csoportban az új posztokat. Ha letelik a 30 nap, minden visszaáll az eredeti helyzetbe, te ismét látod a bejegyzéseit. Előtte azonban megkérdezi a Facebook, hogy továbbra is altatni akarod-e az ismerősöd, szóval még adott esetben meg sem kell várni, hogy elmúljon a hónap, reflexből tovább szüneteltetheted a számodra látható aktivitását.

https://www.facebook.com/facebook/videos/10156872367266729/

A legjobb az egészben, hogy ismerősöd a szundira ítéltetésről nem kap értesítést, azaz nem tudja, hogy valaki nem kíváncsi rá egy darabig.

A HVG szerint a Facebook a napokban mindenkinél bekapcsolja ezt a funkciót, így lehet, hogy a „Feldíszítettem a karácsonyfámat”-jellegű posztoknál már sikerrel alkalmazhatod.

Facebook