Fotó: Facebook/Fábián Tamás

Összefogott az ország az anyukájukat elveszítő hajdúszoboszlói hármas ikrekért

Világra hozta gyermekeit, majd egy ritka, szülés utáni szindróma miatt meghalt egy anyuka múlt pénteken Debrecenben. A végsőkig összetört apuka egyedül viszi haza a kórházból a kicsiket, minden segítségre szüksége van.

A 29 éves Fábián Tamás és felesége, a 32 éves Fábián-Hüsei Nikolett kilenc éve voltak egy pár, idén márciusban pedig a Bors cikke szerint össze is házasodtak. Sokáig próbálkoztak, hogy összejöjjön náluk a baba, végül a lombikprogram jelentett megoldást.

Nikolett hármasikreket várt, az orvosok december 15-én úgy döntöttek, nem várhatnak tovább, és császármetszést hajtanak végre a veszélyeztetett terhes anyukán.

A gyermekek – Mira és Léna, valamint Milán – egészségesen születtek másfél kilóval, és a gyermekintenzíven erősödnek, míg el nem érik a 2.5 kilót. Anyukájuk viszont rosszul lett, tüdőembóliát kapott, összeomlott a keringése, és bár újraélesztették egyszer, az orvosok nem tudták megmenteni.

A debreceni kórház közleménye szerint HELLP-szindróma lépett fel nála, annak súlyos vérzéses szövődményével, véralvadási zavarral kezelték az orvosok, de nem tudtak rajta segíteni.

Fotó: Facebook/Fábián Tamás

„A tudat, hogy a feleségem nem veheti kezébe a piciket, én pedig soha többé nem ölelhetem őt, felemészt”

A tragédia után a Blikknek nyilatkozott az édesapa, Tamás.

„Egyetlen jó dolog maradt az életemben: elmondhatatlanul jó érzéssel tölt el három, egészséges gyermekem látványa. Ám a tudat, hogy a feleségem nem veheti kezébe a piciket, én pedig soha többé nem ölelhetem őt, felemészt”

– idézte a lap az apát.

A férfi elárulta, a szülés előtti napokban a felesége lába túlzottan vizesedni kezdett, köhögött is. Tamás szerint ha jobban látszik rajta, hogy nincs jól, másképp alakulhattak volna a dolgok. Hozzátette: addig nem nyugszik, míg meg nem találja, ki volt ezért a felelős.

„Próbálom magam tartani, haladni előre. Ő is ezt akarná. De be kell látnom, minden támogatásra szükségünk van”

– tette hozzá a férfi, akinek jelenleg a Tündérkör Alapítvány segít. Az alapítvány kurátora, Tóth Zsé Ferenc a Borsnak azt mondta, állandóan csörögnek a telefonjaik, az egész ország összefogott a hármasikrekért és a gyászoló apáért.

Te is segítenél? Az alábbi számlaszámra utalhatsz:
OTP Bank, Tündérkör Alapítvány: 11738008-20899541

Közlemény: „ HÁRMASIKREKNEK!”

TRAGÉDIA! S.O.S.Kedves TÜNDÉREK! Tegnap egy anyuka 3 gyönyörű gyermeknek (Mira, Léna, Milán) adott életet, de az…

Közzétette: Tündérkör Alapítvány – 2017. december 16., szombat

Fotó: Facebook/Fábián Tamás