Nem hitted volna, hogyan becézik kocsijaikat a magyar autósok

Nem hitted volna, hogyan becézik kocsijaikat a magyar autósok

Hiánypótló felmérés készült arról, hogy milyen beceneveket aggatnak szeretett négykerekűikre a magyarok. Fóka, Nyuszó, Carlos, Vader nagyúr – a tiéd is köztük van?

A felmérést a Vezess.hu szerint a Használtautó.hu készítette. A cikk kitért rá, vannak bevett, elterjedtnek mondható becenevek, mint például a Citromnak hívott Citroënek, a Totyának hívott Toyoták, a Fókaként emlegett Fordok, az Opi néven futó Opelek, és akkor a nyilvánvalókról (BMW = Bömbi, Bömös, Mercedes = Merci) nem is beszéltünk.

Mindezek mellett tengernyi egyedi becenévvel rukkoltak elő az autótulajdonosok a felmérés szerint. A cikk szerint gyakori a szín alapján történő becézés (Piroska, Kékség, Zöldség, illetve a kreatívabb Barnadett) , emellett az Öreglány és a mindenféle Villám és Nyíl is gyakori. Van, aki Szörnyetegnek, Csatahajónak, Pénznyelőnek, vagy éppen Butamobilnak hívja a kocsiját.

Van, aki Škodálatos néven emlegeti a Škodáját, illetve a szóviccet kedvelők között akad, aki a Carlos, a latin Rover, illetve a Taylor Swift nevet ragasztotta a vasra. Népszerűek a Star Wars-univerzum szereplői, járművei is (Ezeréves sólyom, Csillagromboló, Padawan, Vader nagyúr), illetve Dunát lehet rekeszteni az agybomlasztó cuki nevekkel is, mint például a

Cuki, Nyuszó, Cukorborsó, Hercegnő, Szépség, Gyöngy, Picúr, Szerelmem, Drágaság, Bébi, Cica, Csajszi.

És ha már egyedi beceneveknél tartunk, szót kell ejtenünk az olyan egyedi magyar rendszámokról is, amelyekkel az autósok szellemesebb rétege ruházta fel a kocsiját. Ezekből itt mutattunk egy fotógyűjtést: