Fotó: Instagra/evelingaspar

Közokirat-hamisításért elítélte a bíróság Gáspár Evelint

Bűnösnek mondta ki a bíróság közokirat-hamisítás, valamint egyedi azonosítójel meghamisításának bűntette miatt Győzike lányát, Gáspár Evelint, a döntés azonban nem jogerős.

Evelin ügye hétfőn volt a Balassagyarmati Törvényszék előtt – írta a Blikk. Evelin ellen az volt a vád, hogy a fehér BMW-jén található rendszámhoz, valamint az autóhoz tartozó iratokhoz a hatóság megkerülésével jutott hozzá.

A lap szerint a 23 éves lányt még három éve, egy közúti ellenőrzésen állították meg, ekkor derült ki, hogy a rendszám, a forgalmi engedély, valamint a biztosítás egy Audi A6-oshoz tartozik. Az ügyész elmondta, az ügy másodrendű vádlottja, Evelin egyik barátja adta át a rendszámtáblát, valamint az iratokat. A másik vádlott újságban adott fel apróhirdetést, így jutott hozzá az okmányokhoz.

A bíróság két év próbaidőre bocsátotta Evelint másodfokon, az ítélet ellen az ügyész fellebbezett, ő továbbra is súlyosítana a büntetésen, pénzbírság kiszabását kéri. A bíróság az ítélet indoklásában azt mondta, ha Evelin tudta, hogy a rendszám hamis, akkor azt is tudnia kellett, hogy a papírok nem az ő kocsijához tartoznak. Mindezek fényében a showman lányát bűnösnek mondták ki egyedi azonosítójel meghamisításának bűntette miatt, továbbá egyrendbeli közokirat-hamisítás bűntettében, és egyrendbeli hamis magánokirat felhasználásának vétségében.

Evelin – aki a tárgyaláson nem volt jelen – a Blikknek elmondta, nem tudta, hogy a kapott okmányok hamisak, bízott a barátjában.

„Elegem van abból, hogy mindenki csak átver és kihasznál. Mivel ismert az anyagi helyzetem, így veszik a bátorságot, hogy emberileg és anyagilag kihasználjanak. Három éve még nagyon naív voltam, de örülök, hogy megtörtént ez az eset, mert rájöttem, hogy nem kell bízni az emberekben, így a baráti köröm nullára csökkent”

– fakadt ki a lány a Blikknek.

Fotó: Instagra/evelingaspar