Lénárt Ferenc (fotó: teol.hu)

Hajléktalanszállón tengődik Lénárt Ferenc, barcelonai olimpikonunk

1992-ben a barcelonai olimpián drukkoltunk érte, most a szekszárdi hajléktalanszálló lakója Lénárt Ferenc. A férfi alkalmi munkából tartja fenn magát, szavai szerint addig, ameddig fel tud menni a létrán.

Lénárt Ferenc súlyemelőként a barcelonai olimpián az 56 kilósok súlycsoportjában a kilencedik helyezést érte el, ma azonban fedél nélküliként él – írta a Teol.hu.

A lap szerint a férfinek nem volt könnyű élete: intézetben nőtt fel két bátyjával Pécsett. A sportkarrierjét a baranyai megyeszékhelyen kezdte, már az 1988-as szöuli olimpián is kint volt. Miután Pécsett megszűnt a szponzorálása, Szekszárdra költözött, itt teljesedett ki a karrierje. Ígértek ugyan lakást neki, de végül albérletet kapott csak.

Ferenc 1993-ban felhagyott a profi sporttal, pár évre rá pedig beköltözött a szekszárdi hajléktlanszállóra. A cikk szerint a férfi építőipari technikusi és edzői végzettséggel is rendelkezik, de az előbbiben nincs gyakorlata, az utóbbira meg nincs igény. Alkalmi munkákból él, építkezéseken dolgozgat, amíg szavai szerint fel tud menni a létrán. Közben csípőműtétre vár, ugyanis az élsport elkoptatta a szervezetét.

Mikor a jövőjéről faggatta a Teol.hu munkatársa, a férfi körbemutatott a hajléktalanszálló helyiségén, és annyit mondott: „ez az”.

Lénárt Ferenc (fotó: teol.hu)