VV Fanni (Fotó: 24.hu)

Kutak mélyén, halottkereső kutyával kutatnak VV Fanni holtteste után

Németországból érkezett speciális halottkereső kutyát is bevetettek a november 20-án eltűnt Novozánszky Fanni megtalálása érdekében, akinek holtteste valószínű, hogy egy elhagyatott kútban, vagy üregben, barlangban lehet.

Lassan két hónapja tart a nyomozás az egykori villalakó eltűnése ügyében. A hatóság egy embert, Fanni volt barátját gyilkosság gyanújával előzetesben tartja. A férfi, B. László ügyvédje szerint elismerte, hogy ő vitte ki Fannit a Marina-parti lakóházból, de a gyilkosságot tagadja. A rendőrség kiemelt ügyként kezeli a lány keresését, akit továbbra is eltűntként tartanak számon.

Most a Borsnak a lány családjának ügyvédje elárulta, a rendőrség Németországból bérelt halottkereső kutyát, mely olyan speciális kiképzést kapott, aminek köszönhetően képes kiszagolni a tetemet. Azét volt szükség a bérlésre, mivel hazánkban nem volt ilyen idomítással rendelkező rendőrkutya.

Az ügyvéd elmondta, vízben már nem nagyon keresik Fanni testét.

„– Bizonyos tavak fölé még lehet küldenek drónt, de nem hiszem, hogy a búvárcsapatokkal már nagy keresés lenne. Attól tartok ugyanis, hogy a gyilkosa egy elhagyatott kútba dobta Fanni testét, és ha így van, akkor esélytelen, hogy az onnan valaha is előkerül. Ha egy kietlen területen, egy ipari vagy akár magánhasználatú kútba dobta, a test alulra szorult, a víz elfedi a szagot, és a halottkereső kutya sem tudja kiszagolni a tetemet”

– idézte a lap az ügyvédet, aki szerint a test barlangban, üregben is lehet. Hogy elásták volna, az egyre valószínűtlenebb.

VV Fanni (Fotó: 24.hu)