Már megint mit művelt pár okos kamionos az M7-esen? Videó!

Már megint mit művelt pár okos kamionos az M7-esen? Videó!

Szabálytalankodó teherautókra vadásztak a rendőrök kedden az M7-esen Somogyban, videóban mutatják meg, mit is láttak.

Amint arról a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság a honlapján szerdán beszámolt, a Közlekedésrendészeti Osztály munkatársai január 23-án 8 óra és 15 óra között közúti ellenőrzéseket hajtottak végre az M7-es autópálya Somogy megyei szakaszán. Az intézkedés elsősorban a nehéz tehergépkocsik előzési tilalmának ellenőrzésére irányult.

Ezt látták a rendőrök:

A fenti ellenőrzés időszakában a rendőrök szabálytalan előzés miatt összesen 12 járművezetővel szemben szabtak ki helyszíni bírságot, valamint – a gyorsított szabálysértési eljárás lefolytatása céljából – további 3 külföldi gépkocsivezetőt állítottak elő.

A rendőrök egy hete is ellenőriztek az M7-es somogyi szakaszán, akkor azt is megmutatták, hogyan szedték ki a szabálytalankodó kamionost a forgalomból:

A hatóság felhívja a figyelmet arra, hogy tilos előzni az azonos irányú forgalom számára két forgalmi sávval rendelkező autópályán és autóúton 6 óra és 22 óra között – a 7500 kilogrammot – meghaladó megengedett legnagyobb össztömegű tehergépkocsival, vontatóval, valamint e járműből és pótkocsiból álló járműszerelvénnyel.