Fotó: The Dodo

Egy percre sem hagyta el haldokló elefánt barátját a menhelyi kutya – fotók

Szívszorító jelenetnek voltak tanúi a napokban egy thaiföldi elefántmenhelyen, ahol egy befogadott kóbor kutya mindaddig vigyázott ormányos barátjára, míg az örökre le nem hunyta a szemét.

A kutya, akit csak Palacsintának hívank, kóbor ebként tengette napjait egészen három évvel ezelőttig, mikor is az elefántmenhely befogadta. Nem volt ugyan ormánya, nem nyomott tonnákat, de egy állat volt, akinek nincs hová mennie, a menhely alapítója, Katherine Connor pedig nem fordított neki hátat – írta a The Dodo.

Az állatmenhelyen nagy a fluktuáció, tekintve, hogy a hely idős elefántok gondozására koncentrál. Két évvel ezelőtt egy szívszorító fotó is készült arról, ahogy egy haldokló elefántot búcsúztatott ormányos barátja, Boon Thong.

Fotó: The Dodo

Most a cikk szerint Boon Thongnak jött el az ideje, a 60-as éveiben járó elefánt azonban nem volt egyedül utolsó óriáiban. Mikor a befogadott kutya, Palacsinta látta, hogy a barátja nincs jól, odafeküdt mellé, vigasztalva, szebbé téve az elefánt életének végét.

Fotó: The Dodo

Fotó: The Dodo

Boon Thong mellett Katherine Connor is ott volt az utolsó pillanatig.

Fotó: The Dodo

Fotó: The Dodo

Boon Thong harminc éven át hordta a hátán a turistákat, kis híján bele is rokkant ebbe. Öt éve került a speciális menhelyre, azóta békében és boldogságban élt.

Fotó: The Dodo