Részlet a filmből (fotó: Megafilm/Piti Marcell)

Itt nézheted meg online az elmúlt évek legjobb magyar filmjét, a Kojotot

Bár majdnem sikerült eldugni a nyilvánosság elől a 330 millió adóforintos támogatásból készült, lehengerlő kritikákat kapó Kojot című 2017-es filmet, a gyártó végül a nagy felháborodást látván mégis moziba engedi a kétórás drámát. Az alkotás a neten is fent van, mutatjuk, hol nézheted meg online.

Kostyál Márk első filmje 2017 februárjában érkezett a mozikba, de csak néhányba, és csak nagyon rövid ideig vetítették. Pedig van benne potenciál rendesen: a nézőt kézen fogja, és elviszi a vidéki kiskirályságok agressziótól feszülő feszülő, párkapcsolati erőszakkal vegyült világába, ahol a rendőr és a törvény csak másodhegedűs a helyi erős emberek mögött.

Aki látta a filmet, az szerette, ezért mikor most kiderült, hogy nem mutatják be a február 8-11. között rendezett Magyar Filmhéten, sokan felhördültek. Olaj volt a tűzre, hogy a bemutatót a filmet gyártó cég tiltotta le, mely a 24.hu cikke szerint mellesleg közel 330 millió forint támogatást kapott a filmalaptól, ami bizony adóforint. A nagy felháborodást látván a Megafilm úgy döntött, levetítik a mozikban a filmet. A Kojot a YouTube-ra is felkerült, ha nincs kedved moziba menni érte, itt a megoldás:

https://www.youtube.com/watch?v=blgOHimlrwg

Részlet a filmből (fotó: Megafilm/Piti Marcell)