2000 milliárd euró került a semmiből a férfi bankszámlájára

2000 milliárd euró került a semmiből a férfi bankszámlájára

Egy csapásra a földkerekség leggazdagabb embere lett egy belga férfi, aki hirtelen 2000 milliárd eurót, azaz durván 620 000 000 000 000 forintot talált a számláján.

A Dinant városában élő Luc Luc Mathieux egyenlege a múlt héten növekedett meg kozmikus léptékben – írta a 24.hu. Ez a vagyon nagyon nem kevés, a számlája szerint többszörösen gazdagabb volt, mint az Amazon vezérigazgatója, Jeff Bezos.

Fotó: Facebook

A férfi azonban élt a gyanúperrel, és jobban megnézte az összeget.

Kiderült, hogy a csillagászati összeg egy olyan számlaszámról érkezett, mely egy olyan weboldalhoz tartozik, ahová mikor beregisztrált, elkérték a bankkártyaadatait. Az oldal azonban elkezdett tőle levonni 34,9 eurót, melynek hatására a férfi úgy döntött, inkább megszünteti az előfizetését. És láss csodát, pont ekkor érkezett a szóban forgó számlaszámról 2000 milliárd euró.

Mathieux szólt a belga bankszektor csalási osztályának, de egy fotót is csinált a hihetetlen egyenlegről, melyet ki is posztolt a Facebookra a gyanús történettel együtt.

A férfi végül nem lett ezermilliárdos, az összeg hamarosan eltűnt a számlájáról, valószínűleg csak egy manipuláció volt. Mindazonáltal még mindig sokan keresik, olyanok is, akiket nem is ismer, mert mindenki azt hiszi róla, hogy övé a bolygó összes pénze.