Hős pitbull mentette meg a kisfiút az őt üldöző betörőtől – videó

Hős pitbull mentette meg a kisfiút az őt üldöző betörőtől – videó

Egyedül volt nebraskai otthonában egy 9 éves kisfiú, mikor egy símaszkos férfi tört be a házba. A helyzetet a család pitbullja oldotta meg.

Shane Shafert rövid időre hagyta egyedül az édesanyja, míg elugrott a testvéreiért – írta az Independent. Ebben az időben érkezett a betörő, akinek az arcát símaszk takarta.

A gyermek először azt hitte, anyukája érkezett meg. Mikor meglátta, hogy szülője helyett egy álarcos férfi jön felé, megrémült, és menekülni kezdett. Felszaladt az emeletre, a betörő viszont üldözni kezdte.

„Olyan volt, mintha direkt engem akart volna. Mikor bejött, nem nézett semerre sem, csak rám, és lassan elkezdett felém sétálni, közben le sem vette rólam a szemét”

– árulta el Shane. A kisfiú menekülés közben hívta a család kutyáját, a Baby Girl névre keresztelt pitbullt. Az eb érkezett is, a betörő pedig azonnal menekülésre fogta, a helyszínről egy ezüst színű kocsival távozott. A cikk szerint a rendőrök még keresik a férfit.

A srácról és a kutyáról forgatott riportot itt láthatod:

Pit bull protects child during attempted burglary

A 9-year-old was home alone when his pit bull protected him during an attempted burglary earlier this week. It happened around 5 p.m. Wednesday evening in Lincoln, Nebraska. The mother of the 9-year-old told police she left him at home when she went to pick up her other children.