Rossz hír: így romlik el az idő március 15-re

Rossz hír: így romlik el az idő március 15-re

Nem lesz mentes záporoktól, zivataroktól a hosszú hétvége, kedden egy érkező hidegfront nyitja meg az égi csapokat, és ha jót akarsz, sehová sem indulsz esernyő nélkül a négy napban.

Már csak a keddet és a szerdát kell túlélned, és jön a négy hosszú nap, mikor temetheted a melót. Lehet menni nagyot kirándulni, bár ehhez az időjárás most nem annyira lesz partner.

Az Időkép legfrissebb előrejelzése szerint kedden egy hidegfront fut be, melynek következtében a változóan felhős-napos időben helyenként számítani kell futó záporok kialakulására, délnyugaton és a Tiszántúlon zivatarok is lehetnek, egyes zivatarokat viharos széllökések és apró szemű jég kísérhet. A front hatására az északi tájakon megélénkül az északnyugati szél. A reggeli 2-8 fokok után déluánt 13-17 fok várható.

Szerdán több felhő lehet az égen, de napos időszakokra is számíthatsz a prognózis szerint. Elszórt csapadékra elsősorban a Dunántúlon és északkeleten van esély kisebb eső, záporok formájában, de délnyugaton egy-egy zivatar ezen a napon is kialakulhat. Az élénk, erős északnyugati szélben 9-15 fokot mutat majd a hőmérő a legmelegebb órákban, az alacsonyabb értékekre északon, északnyugaton van esély.

Csütörtökön, március 15-én is többfelé kell számítani kisebb eső, záporok kialakulására. Az Időkép azt írta, a jelenlegi számítások szerint nyugaton és délkeleten van a legkisebb esély a csapadékra.

Az északkeleti tájak kivételével sokfelé megélénkülhet, megerősödhet a délies szél. Hajnalban helyenként talajmenti fagy, gyenge fagy előfordulhat, a legmagasabb hőmérséklet pedig 7 és 15 fok között alakulhat, északon várható a hűvösebb idő.

Péntektől csapadékosabb folytatás körvonalazódik szeles idővel, hétvégére a lehűlés is megérkezhet.