B. László (fotó: Facebook/Blikk)

Megszólalt VV Fanni feltételezett gyilkosa: ezért ment László a lány lakására

Megtörte a csendet a Novozánszky Fanni meggyilkolásával gyanúsított, előzetesben ülő B. László. A férfi nagybátyján keresztül árulta el, miért is kereste fel halála napján a lányt.

Amint arról a Blikk kedd reggel írt, László szavait volt ügyvédje, egyben nagybátyja tolmácsolta, akit B. László feloldott a titoktartási kötelezettség alól.

E szerint László 2017. november 20-án, Fanni eltűnése és a rendőrség szerint egyben halála napján azért ment a lány lakására, hogy bevegye őt a cégébe.

„A lány munkanélküli volt, és Laci fel tudott volna venni utána állami támogatást”

– mondta Brodmann Péter a lapnak. Az ügyvéd szerint ez is azt bizonyítja, hogy a férfinak élve többet ért a lány, mint holtan. Hozzátette: Lászlónak a Fannival közös ismerősük mondta meg, hova vigye a lányt.

„Amikor László megérkezett, a lány alélt volt, ő pedig feltételezte, hogy valamilyen szer hatása alatt állhatott. Azt mondta neki egy közös ismerősük, hogy vigye a lányt egy megadott helyszínre egy megadott időpontra. Ekkor követte el a legnagyobb hibát, hogy nem a mentőket vagy a rendőröket hívta. Jóhiszeműen­ úgy gondolta, a lány sem akarná, hogy kórházba vigyék, mert akkor bajba kerülhetne ő is és az is, aki a szert Fanninak adta”

– folytatta László nagybátyja. A gyanúsított ekkor elbeszélése szerint az autójába tette Fannit, a művelet során készített róluk felvételt a biztonsági kamera.

B. László ezután elment Fannival a megadott helyre, ahol átadta a lányt, majd Siófokra hajtott, és állítása szerint ennyit tud az ügyről. Az ügyvéd szerint nem lehetetlen, hogy még életben van Fanni. Szerinte László csak rosszkor volt rossz helyen, hagyta, hogy megvezessék, „egy álmodozó, jólelkű gyerek volt világ életében”.

A fentiekkel nem ért egyet a Novozánszky-család ügyvédje, Lichy József. A szakember szerint több ponton cáfolható B. László története, például miért nem hívta a mentőket, ha látta, hogy nem volt jól a lány, illetve miért adta át őt ismeretleneknek.

B. László (fotó: Facebook/Blikk)