Szitává lőtték a férfit a bíróságon – felkavaró videó

Szitává lőtték a férfit a bíróságon – felkavaró videó

Tárgyalása közben támadt rá egy tanúra ügyvédje tollával egy 25 éves férfi a Salt Lake City-i bíróság tárgyalójában, négyszer lőtt rá közvetlen közelről egy marshallhelyettes.

Az eset még 2014-ben történt, a megrázó jelenetről készült videó azonban csak most vált publikussá – derült ki a 24.hu cikkéből.

Mint írták, Siale Angilau a Tongan Crip banda tagja volt, egy 17 fő elleni per vádlottjaként állt bíróság elé, a bandatagokat bűnszövetkezetben való részvétellel, rablással és fegyveres bűncselekményekkel vádolták.

Angilau a tárgyalása közben egyszer csak felkapta ügyvédje tollát, és rárontott a valló szemtanúra, aki szintén a banda tagja volt. Mielőtt azonban elérhette volna, egy mashallhelyettes négy lövéssel leterítette. Angilau-t kórházba vitték, de életét már nem lehetett megmenteni.

A férfi családja perre vitte az ügyet, szerintük ugyanis a szemtanúnak nem esett volna bántódása, a magatartására adott reakció túlkapás volt, a bíró azonban nem így látta az ügyet a most hétfőn megtartott tárgyaláson.