Víz (fotó: Pixabay)

Nehogy megidd: undorító szaga miatt kivontak a forgalomból egy ismert ásványvizet

Emberi fogyasztásra alkalmatlannal minősítette, és kivonta a forgalomból a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Szolgálat az egyik kedvelt, menő ásványvizet.

A Nébih honlapján közzétett tájékoztatás szerint fogyasztói bejelentés alapján vizsgálták az interneten rendelt Aqua Minerale San Benedetto S.p.a. olasz gyártó által előállított fél literes kiszerelésű, szénsavmentes ásványvizet.

Fotó: Nébih

A kifogásolt tételben a laboratóriumi vizsgálat kórokozó mikroorganizmusok jelenlétét nem mutatta ki, de megerősítették a fogyasztók érzékszervi kifogását:

több palackban undort keltő, fertőtlenítőszerre, kénhidrogénre valamint gázolajra emlékeztető mellékszagú volt az ásványvíz, ezért fogyasztását nem javasolták.

A hatóság vizsgálata kiterjedt a bejelentőnél fellelhető, valamint az olasz ásványvizet Magyarországra behozó és a viszonteladó vállalkozás készletének ellenőrzésére – írta az MTI.

Az eljárás eredményeként a Nébih elrendelte a fogyasztásra alkalmatlan ásványvíz kivonását a forgalomból és a fogyasztóktól visszahívását, az érintett termék gyártási ideje 2018.01.10., minőségmegőrzési ideje 2019.07.12.

Víz (fotó: Pixabay)