Kázmér a fészkén (részlet a streamelt videóból)

Hazatért Kázmér, az imádott kocséri gólya – videó

Báró után egy másik kelepelő celeb, Kázmér is hazatért. A madár még egyedül van Pest megyei bekamerázott fészkében, de hamarosan párja is befuthat.

A napokban több gólya hazatéréséről is beszámoltunk. Nemrég a halottnak hitt Báró érkezett meg kamerával figyelt őrhalmi fészkébe, majd a Körös-Maros Nemzeti Parkba is befutott az esztendő első gólyája. A Gemencbe megérkezett a szintén bekamerázott fészkű feketególya-pár másik fele, Sára, így nincs már egyedül a március elsején behavazott fészkébe befutott Tóbiás.

A hosszú hétvége előtt a Pest megyei Kocsér bekamerázott gólyafészke is benépesült. A kocséri önkormányzat Facebook-posztja szerint hazatért ugyanis Kázmér, a település egyik imádott gólyája.

Kedves Gólyafigyelők!A kamera üzemel, a fészek élete mostantól figyelemmel kísérhető! ? Kázmér tegnap megérkezett,…

Közzétette: Kocsér Községi Gólyakamera – 2018. március 12., hétfő

A gólyafészekben történtekről folyamatos, valós idejű videóközvetítést láthatsz, mely az alábbi, pénteken készült fotóra kattintva indul is:

Kázmér, a kocséri gólya (részlet a videóstreamből)

Vélhetően hamarosan megérkezik Kázmér párja, Kelepke is, aztán ismét lehet izgulni a tojásokért, majd pedig követni az egyre növekvő gólyafiókák életét.

Reméljük, hogy a szombaton várható ítéletidő, majd a folytatásban érkező kemény fagyok nem keserítik meg túlságosan a gólyák életét.

Kázmér a fészkén (részlet a streamelt videóból)