Eső (fotó: Pixabay)

Nagy esők jönnek szombaton, kiadták a figyelmeztetést – térkép

Sokfelé számíthatsz esőre március 31-én, ráadásul nem is kevésre. Az Országos Meteorológiai szolgálat több megyére figyelmeztető előrejelzést adott ki a várható csapadékmennyiség és a zivatarok miatt.

Már csütörtökön megírtuk, hogy a meteorológusok szerint viharos, csapadékos lehet a hosszú hétvége második napja, ráadásul szupercellák kialakulása sem kizárt.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat legfrissebb, pénteki előrejelzése megerősítette mindezt. Mint írták,

szombaton sokfelé számíthatunk esőre, záporra (kb. a Pécs-Eger tengely menti sávban), majd délután zivatarok is várhatók főként a Dunától keletre. Az ismétlődő csapadékhullás és az időnként erős intenzitás miatt több helyen 20 mm-t meghaladó eső is eshet a nap folyamán. A déli szél a Tiszántúlon időnként viharossá (~65 km/h) fokozódhat. Zivatarokban szintén lehet számítani viharos széllökésekre (60-70 km/h).

A várható csapadékmennyiség és az égzengés miatt több megyére figyelmeztető előrejelzést adtak ki. Bács-Kiskun és Jász-Nagykun-Szolnok megyékben az eső mellett zivatarokra is figyelmeztetnek, a többi megyében egyelőre csak az eső mennyisége indokolja a veszélyjelzést:

Fotó: met.hu

Eső (fotó: Pixabay)