22 fokkal érkezik a szuper tavasz – mutatjuk, mikor ér ide

22 fokkal érkezik a szuper tavasz – mutatjuk, mikor ér ide

A hosszú hétvégét elcsesző esős hidegfront után keddtől felmelegedés indul. A szakemberek szerint a választás hetén tökéletes időnk ugyan nem lesz, de nem megy majd ritkaságszámba a napsütls és a 20 fok körüli hőmérséklet sem.

Az Időkép előrejelzése szerint keddtől dél, délnyugat irányában meleg levegőt hoz a szél, aminek köszönhetően napközben többórás napsütésnek és a fölénk áramló meleg levegőnek köszönhetően már 16 és 21 fok közötti értékeknek örülhetsz.

Szerdán a változóan felhős-napos, csapadékmentes időben tovább melegszik a levegő, általánossá válnak a 20 fok körüli értékek. Jelentősen megenyhülnek a hajnalok is a hét közepére, 5 fok alá már sehol sem csökken a hőmérséklet.

Csütörtökön és pénteken egy gyenge hidegfront hatására ismét kialakulhat helyenként eső, zápor, néhol zivatar sem kizárt. Még élénk lesz a déli-délnyugati szél, majd pénteken már az északi-északnyugati szél lesz erős, a Dunántúlon viharos. Csütörtökön 15-20, pénteken 12-17 fok valószínű – áll az előrejelzésben.

Szombattól ismét melegszik az idő, ekkor már 18, míg április 8-án, az év legfontosabb vasárnapján 20 fokra és sok napsütésre számíthatsz.

Jövő hét elején ennél is melegebb várható: a szakemberek keddre és szerdára 22 fokot mondanak. Mutatjuk, hogyan melegszik az idő:

Fotó: Időkép