Beköszön a kora nyár jövő héten – ilyen melegre készülj

Beköszön a kora nyár jövő héten – ilyen melegre készülj

Rendesen rákapcsol a felmelegedés, hétfőn olyan értékeket mutat a hőmérő, ami egy kellemes júniusi napon is tökéletesen elmenne. Az ég azonban megdörrenhet, esernyő, esőkabát nélkül ne indulj el órákra sehová sem, hacsak nem szeretsz bőrig ázni.

Az Időkép legfrissebb előrejelzése szerint április 8-án, vasárnap száraz, túlnyomóan napos időre van kilátás, így az időjárás biztosan nem fog távol tartani a szavazófülkéktől. Bár négyévente akár hófúvásban is el lehet menni behúzni az ikszeket, ha már ebben a demokráciában élünk, és ez inkább egy kollektív állampolgári felelősség, mint puszta lehetőség. Van olyan honfitársad, aki 3000 kilométert utazik csak azért, hogy leszavazhasson. Ha neked csak sétálni/tömegközlekedni kell a voksolásért, egy szavad nem lehet.

Most azonban nem kell megküzdened az elemekkel. A meteorológusok szerint a hét utolsó napján legfeljebb eleinte lehet még nyugaton több felhő. Feltámad a szél, az élénk déli-délkeleti légmozgás a középső és észak-dunántúli tájakon időnként felerősödhet, délután 18-23 fok várható

Hétfőn alapvetően napos, kissé szeles lesz az idő, csak délután kezd délnyugat felől növekedni a felhőzet. Délnyugaton egy-egy zápor, zivatar is kialakulhat.

A csúcshőmérséklet pedig egyenesen nyarat idéz: 20 és 25 fok között alakul.

Kedden gyakrabban, szerdán inkább csak időnként növekszik meg a felhőzet. Kedden több, szerdán kevesebb helyen fordulhat elő zápor, zivatar. A déli-délkeleti szelet élénk, a Dunántúlon és zivatarban erős lökések kísérhetik. Az enyhe reggelek után a maximumok kedden 20, szerdán 21-22 fok körül alakulnak.