Fotó: Facebook/Nora Sasvari

3000 kilométert utazik egy magyar nő, hogy szavazhasson a vasárnapi választáson

20 órán át fog zötykölődni a buszon, majd pedig repülőre ül Sasvári Nóra, egy Fokvárosban élő magyar nő, mindezt azért, hogy gyakorolja alapvető demokratikus jogát, és leadja szavazatát április 8-án.

Nóra minderről egy Facebook-posztban számolt be – írta a HVG.

„Majd három éve Fokvárosban élek, ami persze irtó izgalmasnak tűnik Magyarországról nézve, és természetesen az is, megvannak a maga szépségei, de azért nem mindig habkönnyű. A férjem miatt élünk most itt, de úgy érzem, hogy ha még valaha Magyarországon szeretnék élni újból, akkor mindent meg kell tennem azért, hogy egy olyan országba térhessek haza, amilyennek azt 2anno elképzeltem, egy demokratikus, tisztességes, a nők és a gyermekek jogait tiszteletben tartó, sokszinű országban, ahol jól bánunk egymással, ezért 2018.04.08-án elmegyek szavazni!”

– írja.

Választási "kalandom" elindult, itt követhetitek a bejegyzéseimet!Majd három éve Fokvárosban élek, ami persze irtó…

Közzétette: Nora Sasvari – 2018. április 4., szerda

Mivel Nóra anyagi okok miatt nem tud hazautazni, levélben meg nem szavazhat, úgy döntött, elutazik Pretoriába, ahol voksolni tud a külképviseleten.

Ez egy laza 1500 kilométeres buszút oda, ami 20 órán át tart, átszeli az egész országot. Vissza már repülővel jön, mindez nagyjából két napot és hozzávetőlegesen 45-50 ezer forintot kóstál.

„Úgy döntöttem, hogy inkább lemondok néhány színházi élményről, néhány éttermi vacsoráról, egy új pár cipőről vagy egy új túranadrágról, és megteszem ezt a kétszer 1500 km-t, hogy a jogaimat gyakorolhassam. Nem kevés pénz, és régen költöttem ennyi pénzt magamra, de megéri, mert érzem, hogy el kell mennem, innen ezt tudom tenni.”

– hangsúlyozza Nóra.

„Ugye Ti is elmentek? Ugye rászánjátok azt az 5 percet arra az X-re, esetleg egy órát, ami megváltoztathatja az országunk sorsát, s remélhetőleg az életminőségét is! Szavazz Te is!!”

– zárul a poszt.

Ha Nóra képes két napot és 3000 kilométert utazni, hogy voksolhasson vasárnap, neked meg elég a legközelebbi szavazókörbe elsétálnod/eltömegközlekedned, ne maradj otthon. A szavazás nem világi hívság, a demokrácia egyik sarokköve, a saját és gyermekeid, unokáid életéről döntesz vele. Vagy éppen nem döntesz. Akkor viszont eldöntik helyetted mások. Ugye, te is elmész szavazni?

Fotó: Facebook/Nora Sasvari