Két és fél órán át harcoltak egy férfi életéért a pestszentlőrinci mentők

Két és fél órán át harcoltak egy férfi életéért a pestszentlőrinci mentők

Saját udvarán esett össze egy férfi Pestszentlőrincet, miután megállt a szíve, a mentők drámai, hihetetlenül hosszú küzdelmet folytattak az életéért.
Minderről a Facebook-oldalán számolt be az Országos Mentőszolgálat. A poszt szerint a napokban egy férfi mellkasi panaszokat jelzett, majd a háza udvarán összeesett. Szomszédja értesítette a mentőket, aki a mentőegység megérkezéséig a mentésirányító telefonos instrukciói alapján megkezdte a férfi újraélesztését.

A rövid idő alatt érkező esetkocsi személyzete folytatta az újraélesztést, mely során a speciális mellkaskomprimáló eszközt is bevetettek. A mentők szerint látható volt, hogy nagy valószínűséggel szívinfarktus okozta a keringésmegállását, és ez a helyszínen gyógyszerekkel nem lesz kezelhető. Az esetkocsi orvosa felvette a kapcsolatot a Szív– és Érgyógyászati Klinikával, majd folyamatos újraélesztés közben az intézet haemodynamikai laborjába szállították a beteget.

A poszt szerint kevesebb mint egy órával a keringésmegállást követően életmentő szívsebészeti beavatkozást, majd szívkatéterezést végeztek a betegen a szívcentrum szakemberei. A beavatkozások ideje alatt a mentőegység komprimáló eszköze biztosította a folyamatos, jó minőségű mellkaskompressziókat. A közel két és fél órás újraélesztés és az időben megkezdett életmentő beavatkozások hatására a férfi szívműködése visszatért.