Tankolás (fotó: Pixabay)

Pokolian megdrágulhat a tankolás, ha ez bejön

400 forint fölé mázhat a benzin és a dízel ára hamarosan, az okokat az USA és Irán viszonyának elmérgesedésében kell keresni.

Mint ismert, Donald Trump páros lábbal szállt bele a minap Iránba, sajtótájékoztatóján azt mondta, az ország jelenleg a világon az egyik legfőbb támogatója a terrorizmusnak, így a Hezbollahnak, az al-Kaidának és a táliboknak. Ezt követően bejelentette, hogy felmondja az iráni atommegállapodást, újra életbe léptetik a szankciókat az ország ellen, ha az nem hagy fel az atomprogrammal – írta a 24.hu.

Trump kijelentése komoly hullámokat vethet, melyek egészen a te pénztárcádig gyűrűzhetnek.

Irán ugyanis olajnagyhatalom, a Bank of America Merrill Lynch vezető nyersanyagpiaci elemzője szerint jövőre ugyanis akár 100 dollárra is nőhet a Brent olajfajta hordónkénti ára.

A 24.hu cikke szerint az olaj hordónkénti ára jelenleg 77 dollár környékén mozog, ha bejön a prognózis, ez 25 százalékot emelkedhet.

Jelenleg a benzin átlagára Magyarországon 380 forint, a dízelé 390 literenként. Ha Lynch prognózisa beválik, a cikk szerint 400 forint fölé emelkedhet egy liter üzemanyag ára itthon.

Tankolás (fotó: Pixabay)