Megint úgy beleszállt a bringásokba a VEKE, hogy a fal adja a másikat

Megint úgy beleszállt a bringásokba a VEKE, hogy a fal adja a másikat

Rettentő módon kiakadt a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) attól a hírtől, hogy júniustól már biciklivel is fel lehet szállni a 4-es metró szerelvényeire.

Az Indexen megjelent alaphír szerint júniustól várhatóan kerékpárt is lehet szállítani a 4-es metró szerelvényein, a bringásoknak fenntartott helyet az egyik kocsi végében jelölik ki. Az újításnak lesz egy tesztüzem változata, vélhetően csak hétvégén él majd ez a lehetőség a kétkerekűvel közlekedőknek.

A hír hallatán ledobta az ékszíjat a VEKE, és a Facebookon rontott neki azoknak a fránya bringásoknak.

„Igen! A beázásokat nem sikerült megszüntetni, az állomásokat az átadás óta nem sikerült letakarítani a dzsuvától, de a szubkultúrának lefeküdni, azt sikerült. Minden elismerésünk, jár a prémium. A felszínre ezek után akkor nem is kell majd kerékpársáv az emelkedők nélküli Bartók Bélára? Vagy legközelebb már a buszok és villamosok kitiltása jön? Ja nem, mert azokon is bicajokat kell majd szállítani. Szép új világ.

A közösségi közlekedés emberek, és nem más közlekedési eszközök szállítására való. Az alapfeladatra kellene koncentrálni. Pont.”

A VEKÉ-nek nem ez az első ámokfutása a Facebookon a közelmúltból. Május 11-én arról írtunk, hogy a Cycle Chic biciklis blog egy viccesnek szánt listát tett közzé arról, hogy szerinte miért jobb Budapesten bringával közlekedni, mint BKV-val. Na, az egyesület egyből felhúzta a negyvenhetes bakancsát, és azzal kezdett el rugdalózni a Facebookon.

„Tökéletes példáját adja ez az írás annak, miért is utálják sokan a bicikliseket. A csak az “én” létezik, a közösséget leszxrom és mindenkit lenézek mert felsőbbrendű vagyok, kirekesztő, a közlekedési szabályokat elvből be nem tartó és sok esetben kifejezetten agresszív módon követelőző mentalitás miatt.”

– idéztük a VEKE válaszposztját, mely alatt meglehetősen elszabadultak az indulatok.