Vekerdy Tamás nagyon kiosztotta a „szurikátás diákot” fenyegető kommentelőket

Vekerdy Tamás nagyon kiosztotta a „szurikátás diákot” fenyegető kommentelőket

A nemrég nagy port kavart „szurikáta-ügy” reakcióival foglalkozott az RTL Klub tegnapi Házon kívül című műsora, pontosabban azzal a megdöbbentő lincshangulattal, amelyet egyes bosszúszomjas kommentelők gerjesztettek az interneten.

A riportban felolvastak több, az esethez fűzött állatias hozzászólást, amelyet köztünk élő felnőtt emberek teljesen komolyan névvel, fotóval írtak ki a Facebookra, mint például, hogy „csapnám én a földhöz azt az iskolást”, „szerintem vágják le a kis hülye gyerek kezét”, vagy, hogy „kár, hogy nem az anyját vágták földhöz, amikor ezzel volt vemhes”.

A durva reakciókról megkérdeztek 12 éves gyereket is, akik egészen higgadtan, megértően nyilatkoztak a szurikátát ijedtében földhöz csapó kortársukról, és a felnőtt netes igazságosztóknál fényévekkel józanabbul látták be, hogy kézlevágással, megöléssel fenyegetni egy kisdiákot, azért talán mégiscsak túlzás.

„Miért kéne megbüntetni egy balesetért valakit?”

Ezt már Vekerdy Tamás gyermekpszichológus kérdezte, aki szerint

kizárólag beteg lelkű felnőttek képesek ilyen lincshangulatot gerjeszteni. Ezek rettegő felnőttek, aki nem bírnak saját gyerekükkel, saját unokáikkal. Kiskorukban vert felnőttek, akik most „mert őt nem verik, engem hála istennek apukám jól megvert, hálás is vagyok neki…”

…azért vagy beteg, te szerencsétlen!

– fakadt ki a szakember, és megjegyezte, hogy teljesen természetes, hogy egy gyerek fittyet hány némely szabályra, ha valamire nagyon kíváncsi.

„Miért, mi felnőttek betartunk minden szabályt?”

A teljes riport, amelyben a vadaskert igazgatója is fontos dolgokat mond, visszanézhető itt: