Fotó: Facebook/Vida György

Autókat vitt el az özönvíz Szilvásváradon – fotók

Durva villámárvizet okozott egy éjjeli vihar Szilvásváradon, az áradás autókat sodort a patakba, tönkretette az erdei kisvasutat, és volt olyan ház, ahová egy méter magasra feljött a talajvíz. Az önkormányzat meleg ételt biztosít azoknak, akik az özönvíz miatt nem tudtak főzni.

A bükki települést sújtó állapotokról a 444.hu számolt be hétfőn. Mint írták, a vihar miatt a Bán– és a Szalajka-patak is kilépett a medréből.

Nagy Csaba tűzoltó főhadnagy, a Heves megyei Katasztrófavédelem szóvivője a lapnak elmondta: helyenként 50 centis víz hömpölygött az utcákon, a helyi és az egri tűzoltókhoz 40 bejelentés érkezett vízkárról.

Gepostet von Ádi Veréb Zakar am Sonntag, 10. Juni 2018

A cikk szerint a villámárvíz autókat is elsodort, ezt a katasztrófavédelem is megerősítette, mondván, autókat kellett kihúzni a patakmederből, de szerencsére személyi sérülés nem történt.

Úszik Szilvásvárad 😢😭😢😭

Gepostet von Vida György am Sonntag, 10. Juni 2018

Az áradás a kisvasutat is tönkrevágta, a helyreállítási munkálatokkal elviekben a hétvégére végezhetnek. Így nézett ki hétfő reggel a pálya melletti szakasz:

A szilvásváradi erdei kisvasút pályája az éjszakai özönvíz miatt megrongálódott, ezért a vonatok nem járnak. Az Egererdő…

Gepostet von Szilvásvárad Község Önkormányzata am Montag, 11. Juni 2018

A szilvásváradi önkormányzat a Facebookon azt írta, hogy amennyiben valaki nem tudott főzni az áradás miatt, és nincs ebédje, meleg levest biztosít számukra.

Amennyiben az árvíz miatt nem tudott valaki főzni, a rászorulók részére az önkormányzat meleg levest biztosít az Idősek…

Gepostet von Szilvásvárad Község Önkormányzata am Montag, 11. Juni 2018

A Szilvásváradtól 5 kilométerre található Nagyvisnyó is vízivilággá változott az esőzés miatt. Ezt a fotót hétfő reggel lőtték ott:

Nagyvisnyó, Hungary early this morning :(

Gepostet von Hannie Stoekenbroek am Montag, 11. Juni 2018

Mindezek után mondanánk, hogy már túl vagyunk a monszunon, de a jelek szerint nem. A részletekről itt írtunk:

Add tovább, hogy másokhoz is eljusson!

Nyomj a tetszikre, hogy ne maradj le a friss virál hírekről!

vagy

Köszönöm, már követem az oldalt!