MÁV (MTI Fotó: Illyés Tibor)

Pokol MÁV módra: üvöltött a fűtés a ceglédi vonat tömött kocsijában

Nem hogy légkondival enyhítették volna a júniusi hőséget a Monor-Cegléd vonalon, hanem a fűtés is bekapcsolt a kocsiban, az utasokról meg versenyben szakadt a víz a zsúfolt vagonban. A MÁV nem árulta el az izzasztókúra okát.

Az esetről a 24.hu-nak mesélt egy utas, aki a napokban élte meg ezt a csodát a nagyra becsült nemzeti vasútvonalunkon. A cikk szerint az utas késő délután Budapestről utazott a Monor-Cegléd vonalon egy hagyományos vonaton, amiben nincs légkondi.

Már a felszálláskor nagyon meleg volt, ezét minden ajtót és ablakot nyitva hagytak annak érdekében, hogy járjon a levegő. Amint azonban elindult a vonat, csak rosszabb lett a helyzet, ugyanis a kocsiban fűtöttek. Hamarosan olyan hőség lett, hogy az utasokról ömlött a víz.

A lap megkérdezte a MÁV-ot, hogy miért lehetett ez, a cikk szerint azonban az államvasutak nem adtak erről tájékoztatást. Annyit javasoltak, a korszerűbb IC-kocsiknál a fűtést egyedi elektromos vezérlőberendezés szabályozza, és egyedi program szabja meg, mennyi levegő áramoljon a kocsikba.

Hozzátették, a hideg vagy meleg miatt a vonat személyzetétől lehet kérni segítséget. Ez a fenti vonat utasának is megfordult a fejében, de elmondása szerint utazása végéig nem jött a kalauz.

A cikk szerint a magyar vonatok harmadán van csak légkondi. Mindegy, legalább olyan pontosak, hogy órát lehet hozzájuk igazítani. Vagy várjunk csak…

MÁV (MTI Fotó: Illyés Tibor)