Fotó: Facebook/Országos Mentőszolgálat

Soha többé nem parkolsz rá a mentőre, ha elolvasod ezt

Bár azért küzdenek, hogy életet mentsenek, sokan elképesztően semmibe veszik a mentőket a közlekedésben. Az Országos Mentőszolgálat a Facebook-oldalán mesélt el egy sztorit, mely után te is másképp nézel majd a mentőautóra.

„Akár minden héten beszámolhatnánk arról, hogy figyelmetlen autósok szorosan a mentő mögé parkolva akadályozzák a betegmozgatást.”

– kezdi a posztját az Országos Mentőszolgálat. Sajnos igazat tudunk adni, portálunkon is számtalanszor adtunk már hírt bunkó autósokról, akik pokollá tették a mentősök életét. Volt, hogy egy, a buszsávban megálló, egy beteg életéért küzdő mentővel kezdett el dudaszó kíséretében ordítozni egy budapesti taxis.

„Volt már, hogy a házból sem tudták kihozni újraélesztett betegüket a bajtársak, de parkoltak már mentő kihajtóba is a kórház elé.”

– folytatódik a poszt.

„Ezúttal ugyan szerencsére nem befolyásolta a beteg állapotát a meggondolatlan sofőr aki komoly dilemmát okozott a beteg mentőbe helyezésében. A sofőr szerencsére némi kétségbeesett szirénázás után előkerült és elmondta, nem is gondolt bele, hogy a mentő hátuljánál azért kellett volna szabadon hagyni pár mégert, hogy a hordágyon fekvő beteget gond nélkül tudják szállítani a mentők. Kérjük osszátok meg, hogy ne fordulhasson ilyen elő!”

Fotó: Facebook/Országos Mentőszolgálat