Fotó: Facebook/Országos Mentőszolgálat

„Majd akkor most ti vártok, kiskomám!” – ordította a férfi, és ráparkolt a mentőre

Ritka tahó autóssal gyűlt meg a bajuk a segíteni rohanó mentősöknek kedden a Dél-Alföldön: a férfi válogatott szidást zúdított rájuk, majd pedig szánt szándékkal ráparkolt a mentőre, így bosszulván meg, hogy pár percet várnia kellett volna.

A felháborító esetről kedden késő este adott hírt az Országos Mentőszolgálat. Mint írták, a dél-alföldi orvosi rendelőhöz kértek segítséget, ahová be is futott a mentő, de a rendelő előtti parkolás az ott parkoló kocsiktól nem volt megoldható.

Mérlegelve a helyzetet, a gépkocsivezető egy kapubejáróba kényszerült megállni a mentővel. Egy udvarra behajtani vágyó férfi, azonban látván, hogy a mentősök kiveszik a hordágyat és otthagyják a mentőt, vállalhatatlan módon szitkozódni kezdett.

„A sofőrtől bajtársaink pár perc türelmet kértek, ám az ingerült férfi erre kétségtelenül rosszul reagált. “Majd akkor most ti vártok, Kiskomám!”– ordította, miközben a képeken látható módon, szorosan a mentő mögé parkolva, autóját hátrahagyva távozott.

– írta a Facebookon a mentőszolgálat, fotókat is mutatva a bunkó parkolásról:

Fotó: Facebook/Országos Mentőszolgálat

Fotó: Facebook/Országos Mentőszolgálat

A rendőrség gyors segítségének hála a söfőr átgondolta, finoman szólva sem elegáns lépését és végül útjára engedte a mentőt. A szürreális jelenet a poszt szerint szerencsére pár percig tartott, így a mentősök minimális várakozás után, stabil állapotban szállíthatták kórházba a beteget.

A mostani úriemberhez hasonlókból sajnos van néhány az utakon. Az ősszel például egy taxis ordítozott dudálás közepette a mentővel Budapesten, mert annak pont előtte, a buszsávban kellett megállnia.

Fotó: Facebook/Országos Mentőszolgálat