Fizetős lesz a Facebook egy része

Fizetős lesz a Facebook egy része

Új funkciót tesztel a Facebook, mely lehetővé tenné előfizetési díjak szedését. Ha bevezetik, több ezer forintot is kicsengethetsz.

A fizetős Facebook ötlete/híre időről időre végigsöpör az interneten, és rendre megérkezik a cáfolata is, miszerint a közösségi oldal használata sosem lesz pénzhez kötött.

Most viszont egy részét fizetőssé tehetik, a 24.hu vette észre, hogy

a közösségi oldal egy olyan funkciót tesztel, ami a csoportok adminisztrátorai számára lehetővé tenné, hogy előfizetési díjat szedjenek a tagjaiktól. Ennek összege 5 és 30 dollár – átszámítva 1400-8000 forint – lenne.

A Facebook blogján tett bejelentés szerint a tesztelés első szakaszában olyan csoportok adminisztrátorai élhetnek ezzel a lehetőséggel, akik a gyereknevelés, főzés és takarítás kategóriában tevékenykednek.

Természetesen nem szűnnek meg az ingyenes csoportok sem, viszont a cikk szerint ezeken belül lehet majd indítani olyan zárt részeket, amihez csak havidíj perkálása ellenében lehet majd hozzáférni.

És már meg is van az első ilyen: a Sarah Muller sztárblogger üzemeltette Declutter My Home csoportnak lesz egy olyan szekciója, ahová csak 15 dollár ellenében lehet csatlakozni.

A Facebook indoklása szerint a fizetős megoldással az a cél, hogy a csoport-adminisztrátorok pénzt tudjanak keresni a munkájukkal, illetve az így bejövő pénzt minőségibb tartalom előállításra lehetne költeni.