47-es villamos (fotó: Wikipedia)

Csodát tett egy félő kislánnyal a 47-es villamos jó fej sofőre

Rettegett a tömegközlekedésen való utazástól egy óvodás budapesti kislány. Múlt hétvégén azonban egy hihetetlenül jó arc 47-es sofőr eloszlatta minden félelmét, de úgy, hogy még az édesapja is a könnyeit nyelte.

Nem mert semmilyen tömegközlekedési eszközre felszállni egy óvodás kislány,

„Ötéves kislányom hosszabb ideje nem volt hajlandó felszállni semmilyen közlekedési eszközre, mert attól félt, hogy menet közben kiszáll a vezető. Eleinte nem foglalkoztunk vele, hogy majd úgyis kinövi, de nem nőtte ki.”

– kezdődik a BKV-figyelőnek eljuttatott levél. A sorok szerint múlt szombaton hosszas előkészítés után után sikerült kétszer buszozni, a lány viszont a villamostól még mindig ódzkodott.

A Deák téren aztán találkoztak egy jó fej villamosvezetővel, aki egy 47-est irányított. Miután megértette, miről van szó, gyakorlatilag a teljes, 10 perces pihenőidejét a kislennyal töltötte. Megmutatta neki a vezetőfülkét, többször elmagyarázta, hogy a vezető csak a végállomáson szállhat le, menet közben sohasem, illetve villamosozni rendkívül biztonságos dolog.

„Mesélt arról, hogy az ő lánya mitől félt óvodásként és mikor múlt el neki. A villamostól addig félő lányom mosolyogva szállt fel és le a járműről, vidáman csacsogott az ő kis életéről, majd önfeledten integetett a kedves néninek. Amolyan 40+ éves, 100+ kilós marcona alak vagyok, mégis a könnyeimet nyeltem. Elmúlt a lányom félelme, azóta is vidáman buszozik és villamosozik.”

– folytatódik a levél, hozzátéve, sorok szerzője végtelenül hálás az emberi hozzáállásával csodát tevő BKV-s hölgynek, továbbá üdvözöl minden más villamosvezetőt is, aki hasonló helyzetben hasonlóan járt volna el.

„Kívánom nekik, hogy javuljanak a munkakörülményeik és minél kevesebb olyan problémás utassal találkozzanak, amilyen egy időben én is voltam néhanapján.”

47-es villamos (fotó: Wikipedia)