Ezek a bringások megmutatták, hogyan tiszteljék őket az autósok – fotó

Megunták az olasz bringások, hogy centiméterekre tőlük húznak el az autók, ezért egy rendkívül hatásos és szemléletes módszer segítségével harcoltak ki maguknak oldaltávolságot. Egyúttal meg is mutatták, hogy mennyi ráhagyással is kell kerülni egy bringást, hogy ne legyen baleset.

Visszatérő probléma, hogy a biciklisek mellet gyakorlatilag egy-két arasznyira zúgnak el járművek. Nemrég egy budapesti biciklis videóra vette, hogy a BKV-buszok mennyire semmibe vették, mikor olyan közel húztak el mellette, hogy szinte leszállni sem tudott volna.

Az alább következő fotó szerint Olaszországban is hasonló helyzetben vannak a bringások. Páran azonban kitalálták, hogyan lehetne hatásosan ráirányítani az autósok figyelmét a bicikliseket érő kellemetlenségekre, egyúttal biztosak lehettek benne, hogy annyi helyet hagynak a mellettük elhúzók, hogy abból nem lesz gond.

Rendhagyó módszerüket az MdM Italia Facebook-oldal mutatta meg egy fotóval, melyre ömlenek a lájkok és a megosztások:

Valerio ci ricorda di rispettare i ciclistiSeguici anche su Instagram https://www.instagram.com/mdmitalia/

Gepostet von MdM Italia am Montag, 25. Juni 2018

A felirat szerint a biciklisek 1,5 métert kérnek maguknak a biztonságos közlekedés érdekében. Legközelebb ha egy bringást kerülsz el, gondolj arra, te mennyire akadnál ki, ha milliméterekre melletted zúgna el egy bő tonnás jármű.

Add tovább, hogy másokhoz is eljusson!

Nyomj a tetszikre, hogy ne maradj le a friss virál hírekről!

vagy

Köszönöm, már követem az oldalt!