Fotó: Zuglói Állatvédők - Mancsosok

Megcsonkított kutyatetemet találtak Zuglóban – felkavaró fotók

Fej és végtagok nélküli kutyatetem feküdt egy zuglói autósiskolánál. A Zuglói Mancsok Állatvédő Egyesület szemtanúkat keres, a rendőrség nyomoz.

A Zuglói Mancsok Facebook-posztja szerint még június 12-én érkezett hozzájuk egy értesítés, miszerit megosztottak egy posztot, amin egy brutálisan megcsonkított állattetem látható a Körvasút sor melletti autósiskola oldalában.

A poszt villámgyorsan eltűnt a közösségi oldalról, de az állatvédők azonnal a helyszí felé indultak, egyúttal értesítették a Zuglói Önkormányzati Rendészetet, akikkel közösen érkeztek meg a jelölt helyre.

„Az azonosítás lehetetlen volt, mivel az elkövető eltávolította az állat fejét és végtagjait. Addigra már bejárta az eredeti Facebook bejegyzés a netet, így megelőzve az értelmetlen pánikot, azonnal értesítettük a rendőrséget, akik kiérkezésük után elvégezték a szakszerű helyszínelést és engedélyezték, hogy a tetemet átadjuk a NÉBIH részére, további vizsgálatokra.

A szakvélemény szerint teljes bizonyosággal megállapítható, hogy egy kutya tetemére talált rá a bejelentő. Az ilyenkor szükséges feljelentést természetesen megtesszük!”

– áll a posztban, mely szemtanúk segítségét is kéri. A Zuglói Mancsok fotókat is mellékelt a talált maradványokról. Figyelmeztetünk, a posztban látható képek felkavaróak, csak azután nézd meg őket, ha ezt tudomásul vetted:

https://www.facebook.com/Biztos.Mancsok/posts/191879134819165

„Kérjük a segítségeteket abban, hogyha bárki látott, hallott valamit a környéken az említett időpontban, tehát június első felében, bármilyen lényeges információval rendelkezik az esettel kapcsolatban, akkor értesítsen minket Facebook oldalunkon üzenetben vagy e-mail elérhetőségünkön! Ne hagyjuk büntetlenül ezt a szörnyű tettet és előzzük meg azt, hogy további vétlen állatok essenek az elkövető áldozatául!”

Fotó: Zuglói Állatvédők - Mancsosok