Ketten meghaltak egy balesetben Szolnokon (MTI Fotó: Mészáros János)

Szolnoki mentőbaleset: lesújtó hír érkezett a súlyosan sérült mentőápolóról

Várhatóan hosszabb intenzív ellátásra szorul a szerdai szolnoki mentőbaleset budapesti Honvédkórházban ápolt sérültje – mondta Muzsay Ildikó, az intézmény igazgatója csütörtökön sajtótájékoztatón.

Amint arról portálunk is beszámolt korábban, szerda kora este Szolnokon egy megkülönböztető jelzését használó mentőautó frontálisan ütközött egy utasokat szállító autóbusszal. A balesetben két ember – a mentőautó vezetője és a szállított beteg – meghalt, többen megsérültek.

A mentőápolót és a mentőtisztet mentőhelikopterrel szállították Budapestre.

A Magyar Honvédség Egészségügyi Központba került sérültet, a mentőápolót, csütörtök reggel 9 óra óta több szakterület bevonásával műtötték meg. Szinte az egész testét érintően megsérült, több csontja eltört, koponyatörést is szenvedett

– mondta Muzsay Ildikó.

Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója elmondta, korábban meglátogatta a Péterfy Kórház-Rendelőintézet Országos Traumatológiai Intézetben fekvő sérültet is. Az ő állapota kielégítő, a történtekre részben emlékszik. Hozzátette: a balesetet szenvedett mentődolgozóknak és családjaiknak minden segítséget megadnak.

Csató Gábor kérdésre válaszolva azt mondta, annyit tudni, hogy a mentőautó használta a megkülönböztető jelzést, s hogy esős, csúszós idő volt. A körülmények tisztázására a rendőrség és a mentőszolgálat is vizsgálatot indított.

Maroska Anikó, a szolnoki Hetényi Géza Kórház ápolási igazgatója az M1 aktuális csatornának azt mondta:

Ketten meghaltak egy balesetben Szolnokon (MTI Fotó: Mészáros János)

Flóris István, a Péterfy Kórház-Rendelőintézet Országos Traumatológiai Intézet főigazgató-helyettese korábban azt közölte: a kórházukba szállított sérült túl van az életveszélyen, jelenleg stabil az állapota. A sérült a fejét, vállát és több végtagját érintő súlyos sérüléseket szenvedett. Előreláthatóan még több műtétre lesz szüksége, továbbra is az intenzív osztályon kezelik, teljes felépülése várhatóan hosszú időt vesz igénybe – tette hozzá.

Ketten meghaltak egy balesetben Szolnokon (MTI Fotó: Mészáros János)