Ketten meghaltak egy balesetben Szolnokon (MTI Fotó: Mészáros János)

Horrorbaleset Szolnokon, mentős is meghalt – videó

Ketten meghaltak, huszan pedig megsérültek szerda kora este Szolnokon, ahol egy mentőautó és egy utasokat szállító autóbusz ütközött. Az egyik elhunyt a mentős sofőrje, az Országos Mentőszolgálat videóban nyivánította részvétét.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) szóvivője az MTI-nek szerda este elmondta, a 18 óra körül történt balesetben a mentőautó vezetője és a szállított beteg vesztette életét, az esetkocsiban tartózkodó mentőápoló és mentőtiszt pedig súlyosan megsérült. Állapotukat jelenleg a helyszínen stabilizálják és mentőhelikopter fogja kórházba szállítani őket.

A buszon huszan szenvedtek – az első vizsgálat szerint – könnyű sérülést, azonban mindenkit kórházba visznek további kivizsgálásra – mondta Győrfi Pál. Azt egyelőre nem tudta a szóvivő megmondani, hogy az esetkocsi használt-e megkülönböztető jelzést.

Győrfi Pál elmondta, a helyszínre tart Csató Gábor, a mentőszolgálat főigazgatója is. A rendőrség a helyszínelés és a mentés idejére teljes szélességében lezárta az érintett utat, a forgalmat a 4-es főút irányába terelték.

Az Országos Mentőszolgálat a Facebook-oldalán egy videóban beszélt a történtekről, valamint fejezte ki részvétét az elhunyt mentős és a beteg családjának:

Ketten meghaltak egy balesetben Szolnokon (MTI Fotó: Mészáros János)