Decinként 30 forintot kérnek a csapvízért egy soproni étteremben

Decinként 30 forintot kérnek a csapvízért egy soproni étteremben

Borsos áron értékesítik a csapvizet egy soproni pizzériában: decinként 30 forintért szerepel az a frissítő az itallapon, melynek köbmétere, azaz 10 ezer deci mindössze néhány száz forintért folyik a csapból.

A lehúzásról a Világgazdaság írt, miután egy olvasójuk lefotózta a szóban forgó hely itallapját. A Facebookon egy hozzászóló szégyennek nevezte ezt az üzletpolitikát, mire az étterem tulaja az alábbi bejegyzést tette közzé:

Fotó: Facebook

Az étterem a cikk megjelenése után nyilatkozott a Világgazdaságnak. E szerint a csapvíz nem a mosdóból érkezik, igény szerint jéggel, citrommal dobják fel, és egy felszolgáló viszi az asztalhoz (révén, hogy ez egy étterem, ettől most azért hadd ne essünk hasra – szerk.). A törzsvendégek, családok és gyermekek pedig ingyen kapják a frissítőt.

A tulajdonos szerint a csapvíz beárazására egyes vendégek miatt volt szükség.

„A VOLT Fesztiválon elfogyasztott italok és egyéb szerek hatására sajnos igen sok fiatal kerül olyan állapotba, hogy nem lesz kívánatos vendég. Mi nem azért dolgozunk, hogy például egy 15 fős társaság a teraszunkon ingyen csapvíz és 2 db felszeletelt pizza társaságában kikészítse a felszolgálót 3-4 órán keresztül. Ők nyilván megtehetik ezt, mi pedig asszisztálunk hozzá. Hát nem!”

– válaszolta a tulaj a lapnak.