A győri Rába Hotel

Minden pincér felmondott, a vezetők kénytelenek felszolgálni Győr legnagyobb hoteljében

Otthagyta az összes pincér a győri Rába Hotelt, akkora a baj, hogy a szálloda alkalmazottait, lapinformációk szerint vezető beosztásúakat is beállították felszolgálni, hogy legalább a szállóvendégeket el tudják látni.

A Kisalföld cikke szerint a pincérek a közelmúltban álltak fel, és hagyták ott a megyeszékhely legnagyobb szállodáját. A lap szerint a pénzhiány mellett munkahelyi feszültségek is szerepet játszhattak a döntésben.

A lap bennfentes forrásra hivatkozva azt írta, jelenleg nincs a la carte a hotelban, a szálló vendégeit ugyanakkor ki tudják szolgálni. Ezt azonban úgy lehet megoldani, hogy a hotel munkatársait is beosztják felszolgálni addig, amíg a szükséges létszám nem lesz meg. Hét-nyolc embert kell találni, addig viszont tényleg mindenki felszolgál(t), ha kell(ett) – állítólag a vezető beosztásokban lévők is – írta a Kisalföld.

A cikk szerint a szakács– és pincérhiány, illetve annak oka, hogy a határ túloldalán minimum a kétszeresét lehet keresni a magyar béreknek, nem új keletű. Győrben egy forgalmas élelmiszerbolt húzta le a rolót szakemberhiány miatt, Hegykőn pedig éttermet zártak be ugyanezen okból.

A győri Rába Hotel