MTI Fotó: Varga György

Kánikulát hoz az ősz második hete – részletek

Szép, nyárias napokkal örvendeztet meg minket a folytatásban a szeptember, ezt már tegnap megírtuk. Most, a legfrissebb előrejelzés szerint melegebb lehet, mint korábban jelezték a szakemberek.

Az Időkép szombati előrejelzése szerint a következő napok frontmentesek lesznek, ezért száraz, csapadékmentes, derűs napoknak örülhetsz. A napos időt inkább csak vékony fátyol-, illetve hétfőn helyenként kisebb gomolyfelhők zavarhatják, ezekből azonban csapadékra nem kell számítani.

A hét elején a nyugati tájak kivételével még több helyen élénk lehet az északi-északnyugati szél, majd szerdán és csütörtökökön délire, délnyugatira fordul és gyenge marad a légmozgás.

A déliesre forduló áramlással az Időkép szerint meleg levegő áramlik fölénk, a friss hajnalokat követően napközben hétfőn és kedden még 25-29 fokot mutathat a hőmérő, szerdától viszont többfelé a 30, helyenként 31-32 fok is várható.

Ha strandolnál még egy kicsit, ennél jobb időd nem lesz rá, plusz vizeink is melegek: a Balaton és a Velencei-tó jelenleg 22, a Tisza-tó 23 fokos, ez csütörtök-péntek magasságában a 24 fokot is elérheti.

Hétvégén a szakemberek szerint egy hidegfront rúghatja fel az idillt, addig viszont sok szép nap jön még.

MTI Fotó: Varga György