Medve szemezett az autókkal Borsodban – videó

Medve szemezett az autókkal Borsodban – videó

Egymást érik a medveészlelések kis hazánkban. Most Miskolctól egy köpésre tűnt fel egy mackó, az állat egy szántóföldről nézett a kamerába.

Magyarország medvenagyhatalom lett, ez nem is vitás. Az elmúlt hetekben, hónapokban annyiszor szóltak kóbor mancsosról a hírek, mint amennyiszer még sosem. Borsodban egy cseresznyefát nézett meg közelről egy medve, utána a Holt-Tiszábab láttak úszni egyet, majd pedig Makónál, az autópályánál futkosott egy példány.

Most ismét Borsodban tűnt fel egy mackó – írta a 24.hu az ATV-re hivatkozva július 9-én. A cikk szerint a medvét Nyékládháza és Kistokaj között látták, videóra is vették:

A medveveszélyrők a Miskolctól pár kilométerre lévő Mályi önkormányzata Facebook-oldalán értesítette a lakosokat. Arra kérték az embereket, hogy az állatot ne közelítsék meg. Ha látják, azonnal hívják a 112-es segélyhívót.

A medvét nem szabad zavarni, erre a Bükki Nemzeti Park külön felhívta a figyelmet. A találkozást el kell kerülni, nem szabad követni, üldözni a medvét, mert hát MEDVE.

Reméljük, ezek a sorok azokhoz a sajóecsegi fiatalokhoz is eljutnak, akik a szóbeszéd szerint egy pórázzal eredtek a medve nyomába.