Fotó: Facebook/Országos Mentőszolgálat

Öngyilkos lett egy verekedésért elítélt 16 éves miskolci lány

Megölte magát egy 16 éves miskolci lány, aki három éve egy barátnőjével megverte egy ismerősét egy fiú miatt. Az esetből bírósági ügy lett, a fiatal nem tudta feldolgozni a történteket.

A Blikk cikke szerint a lány, Zs. Zsófia 2015-ben egy ismerősével, Petrával fogta barátnője, Dóra pártját egy fiúügy miatt kirobbant verekedésben, mely során ellátták egy társuk baját, még karkötőjét is letépték.

A megvert lány családja feljelentést tett, a feljelentésből bírósági ügy lett, a bíróság pedig első fokon több év elzárásra ítélték a lányokat. Az elsőrendű vádlott – Petra – nem tudta ezt feldolgozni, hipót ivott, de a kórházban szerencsére sikerült megmenteni az életét.

Másodfokon enyhítették a lányok büntetését, a bíróság próbára bocsátotta őket, emellett mellékbüntetésként megnézette velük A legyek ura című filmet, továbbá előírta azt is, hogy egy csoportos foglalkozáson olvassák is el William Golding Nobel-díjas író regényét, melyből a film készült.

Zsófi az enyhítő ítélet után sem tudta feldolgozni a történteket. A Blikk úgy tudja, a lány rengeteg gyógyszert vett be, és bár bevitték a kórházba, nem sikerült megmenteni.

„Szörnyű, ami Zsófival történt. Egyszerűen nem értem, miért döntött úgy, hogy eldobja az életét. Pont most, amikor már nem kellett attól tartania, hogy intézetbe kell vonulnia. Az biztos, hogy ez a három év maga volt a pokol számára. Képtelen volt feldolgozni, hogy szégyent hozott a családjára, pont azokra, akiket mindennél jobban imádott. A testvérével és az édesanyjával is jó volt a viszonya, mellette álltak a legnehezebb pillanatokban is. Úgy tudom, írt egy búcsúüzenetet, ám igazán abban sem adott magyarázatot. Annyi biztos, hogy szerelmi bánat nem gyötörte, és a suliban is jól tanult”

– idézte a lap Zsófi egyik ismerősét. A fiatal halálhírét a lány ügyvédje is megerősítette.

Makai Gábor klinikai szakpszichológus a Blikknek elmondta, Zsófi három évig úgynevezett készenléti állapotban volt, félhetett, retteghetett, ettől pedig a pszichés egyensúlya felborulhatott, személyisége megtörhetett. Nagy valószínűséggel már az ítélet előtt fantáziálhatott az öngyilkosságról, és ezt az enyhe büntetés ellenére is cselekvésbe fordította – mondta a szakember.

Fotó: Facebook/Országos Mentőszolgálat