Fotó: Facebook/Euronews

Az összes gyereket és az edzőt is kimentették a thaiföldi barlangból – fotók

Tizenhét nap után, magyar idő szerint kedd délutánra sikerült kimenteni annak a thaiföldi gyerekfocicsapatnak a tagjait, akik még június 23-án rekedtek edzőjükkel egy barlangban.

Az egész világ szorított azért az ifjúsági focicsapatért és edzőjükért, akiket bő két hete ejtett foglyul a Tham Luang barlang Thaiföldön. Az edző annak ellenére vitte be a barlangba a gyerekeket, hogy a bejáratnál egy tábla tiltotta meg a belépést, mivel az esőzések miatt a járatok megtelhetnek vízzel. Meg is lett a baj, a fiatalok és trénerük a barlangban rekedt, miután a kivezető járatokat elárasztotta a víz.

A mentőcsapatok július 2-án bukkantak a focistákat, az Index szerint 4 kilométerre voltak a bejárattól. Azóta dolgoztak a mentőakción, melynek vasárnap álltak neki. Aznap és másnap 4-4 gyermeket hoztak ki, kedden pedig a többieket és az edzőt is sikerrel kiszabadították.

Fotó: Facebook/Euronews

Fotó: Facebook/Euronews

Az Index szerint az első napon még 11 óra volt a mentés, hétfőre azonban ezt már 9 órára sikerült leszorítani. A gyermekek várhatóan egy hétig kórházban lesznek, megfigyelik őket.

A focicsapat kimentéséért óriási összefogás jött létre. A thaiföldi különleges alakulatok mellett részt vettek az akcióban angol, kínai, japán, svéd, mianmari, ausztrál, laoszi és amerikai mentőalakulatok, emellett önkéntesek, hegymászók, rendőrök és maga Elon Musk is beszállt a mentésbe.

Az összefogásról készült egy kedves rajz, melyet tömegek osztottak a közösségi médiában. Itt a vaddisznók testesítették meg az edzőt és a gyerkeket (ezzel utalva a csapat nevére), a jobbról balra haladó állatok pedig a segítők egyes csoportjait mutatják. A szemből érkező madarak pedig a mentést kritizáló hangokra utalnak:

เผื่อมีใครอยากได้ cover…

Közzétette: SISIDEA – 2018. július 9., hétfő

Fotó: Facebook/Euronews