Meghalt egy 5 hónapos baba, miután háromszoros mennyiségű lázcsillapítót kapott

Meghalt egy 5 hónapos baba, miután háromszoros mennyiségű lázcsillapítót kapott

Hörgőgyulladással vitte gyermekét kórházba Juhász Albert és felesége, ahol a megengedett lázcsillapító mennyiségének háromszorosát kapta. Zénót nem lehetett megmenteni, a család perel.

A pici egy pénteki napon került a kórházba, miután fulladt, köhögött – mesélte a Blikknek a pici apja, Juhász Albert. Először háziorvosnál jártak, ő tanácsolta a kórházat, ahol hörgőgyulladást diagnosztizáltak Zénónál.

Másnapra a gyermek belázasodott, melyet egy kúppal csillapítottak, de estére rosszabbul lett. A kórház azt mondta, késő bárhová is átszállítani a gyermeket, de adtak neki vénásan láz– és fájdalomcsillapítót.

A gyógyszer dózisa azonban a megengedett mennyiség háromszorosa volt. Egy órával a szer beadása után a baba már vért hányt. Ekkor átvitték egy másik kórházba, de a család elmondása szerint zárójelentése nem tartalmazta azt, hogy véres volt a köpete, valamint a gyógyszer mennyiségét és adagolását sem jelezték. Zénót végül nem sikerült megmenteni.

A Blikk szerint a klinika, ahol először kezelték a kicsit, vizsgálatot indított, mely megállapította, hogy az injekció adása az alkalmazott dózisban, valamint intravénásan nem felelt meg a szakma szabályainak, ám ezen szakmai szabályszegés és a gyerek sajnálatos halála között nincs ok-okozati összefüggés.

A lapnak nyilatkozó Dr. Bense Tamás családorvos szerint olyan szert, amit adtak a kicsinek, vénásan nem is szabadott volna adni ilyen fiatal gyereknek. A szülők pert indítanak a gyermek halála miatt.