Az utcán halt meg egy epilepsziás férfi Budapesten, senki nem segített neki

Az utcán halt meg egy epilepsziás férfi Budapesten, senki nem segített neki

Sebekkel a testén, vértócsában feküdt egy férfi hétfőn egy VII. kerületi bankfiók előtt az utcán, barátja kétségbeesve próbált segítséget kérni a járókelőktől, de senki nem állt meg, még a fejüket is elfordították. Az időközben kiérkező mentők már nem tudták megmenteni a férfit.

A Bors szerint a férfi, László egy barátjával ment haza a munkából, mikor rátört a roham. Rángatózott, a szájából is folyt a vér, közben pedig beverhette a fejét is, emellett belső vérzés is kialakulhatott nála. Barátja kétségbeesve kért segítséget az arra közlekedőktől, de azok inkább undorral elfordultak a haláltusáját vívó férfitől.

Egyetlen ember hívott csak segítséget, ő azonban abban a pillanatban tárcsázta a mentőket, mikor megpillantotta a földön fekvő férfit. A férfi a Borsnak elmondta, pontosan tudta, hogy mit lát, párja hat éve epilepsziás, kétszer sajnos át is élte a rohamot. Mire azonban a mentők kiértek, már nem tudtak segíteni Lászlón.

„Dühítő volt az egész, mert jó ideje feküdhetett már ott, hogy senki nem ment oda hozzá. Nem pont akkor esett össze, és senki nem volt körülötte, hogy segítsen. Nemhogy mentőt hívtak volna az ott lévők, inkább undorral távolodtak el tőle”

– mesélte a mentőket hívó Simon a lapnak. Elmondta azt is, szeretné megismerni az elhunyt családját, akik szegényesen éltek, hogy segíthesse őket.